Základní škola a Mateřská škola

Dolní Bělá

Přehazovaná H a D 4.-5. třída

Zlaté medaile! Pro děti z 1. stupně poslední turnaj letošního školního roku! A na závěr to je fantastické 1. místo! Ve středu 12. června se ve škole Zruč-Senec konal okresní turnaj v přehazované žáků 4.-5. tříd. Družstvo na hřišti tvořilo šest hráčů. Podmínkou bylo, že z tohoto počtu musí být minimálně dvě děvčata. Hrálo se na dva sety do 15 bodů. Při výsledku 1 : 1 se hrál třetí rozhodující, opět do 15 bodů. Náš skvělý tým: Jakub Sukel, Tobias Alexi, Tomáš Helus, Robin Hošek, Jan Pém, Adam Pavlik, Jan Fišer, Tereza Sukelová a Eliška Hajšmanová (všichni z páté třídy). Vzhledem k pokročilému datu na konci školního roku byla účast školních družstev značně omezená (školní výlety a exkurze). Na turnaj přijeli jen čtyři týmy. Naši hráči vyhráli přesvědčivě nad všemi družstvy hlavně díky disciplíně, sehranosti a neuvěřitelnému výkonu Jakuba SUKELA. Ten hrál u sítě takovým způsobem, že soupeři proti jeho smečovaným „dělovkám“ ve výskoku neměli absolutně žádnou šanci. Řadou skvěle umístěných ran v přetočení se „blýskla“ i Jakubova sestra Tereza.    

První zápas Dolní Bělá vyhrála na sety 2 : 0 /body 30 : 19/ (Sukel získal 22 bodů, Sukelová 4 b., Hajšmanová 1 b., Pavlik 1 b., Alexi 1 b., Pém 1 b., )

Druhý zápas Dolní Bělá vyhrála na sety 2 : 1 /body 43 : 31 (Sukel získal 34 bodů, Sukelová 7 b., Hošek 1 b., Pavlik 1 b.)

Třetí zápas Dolní Bělá vyhrála na sety 2 : 0 /body 30 : 12/ ( Sukel získal 16 bodů, Sukelová 6 b., Hajšmanová 2 b., Pavlik 2 b., Helus 2 b., Alexi 1 b., Pém 1 b.)

S velkou nadsázkou se dá říci, že to byl turnaj, na který jsme mohli delegovat jen sourozence Sukelovi. Posuďte sami. Sukel získal celkem 72 bodů, Sukelová 17 b. Ostatní: Pavlik 4 b., Hajšmanová 3 b., Alexi 2 b., Pém 2 b. Helus 2 b., Hošek 1 b. a Fišer 0 b.

Děkuji rodičům, že děti na turnaj do Zruče přivezli a po turnaji je opět dopravili zpět do Dolní Bělé (p. Sukelová, Sukel, Pém).

Ps. Na fotografii jsou zdrcení hráči domácího týmu ze Zruče po prohře 1 : 2 s družstvem z Dolní Bělé.     

Zapsal J. Bican   

Sdílet příspěvek:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email