Základní škola a Mateřská škola

Dolní Bělá

Volejbal – H 8.-9. třída

Hned druhý den po nepovedeném turnaji ve vybíjené se konalo okresní kolo ve volejbalu nejstarších kluků z 8.-9. třídy. Tato soutěž se přesunula 21. 3. do Kralovic. Z Dolní Bělé jsme odjížděli se závazkem – v loňském roce jsme skončili na 3. místě, a toto umístění jsme si chtěli udržet i letos. Po příjezdu do Kralovic si kluci nechtěli ani jít koupit svačinu. Už se těšili do tělocvičny. Už aby mohli trénovat, než dorazí ostatní týmy. Skutečně měli ještě hodinu čas na trénink podání, odbíjení, smečování a přihrávání. A kluci tuto hodinu bezezbytku využili!
Dorazilo pět družstev: Dolní Bělá, Horní Bříza, Kožlany, Kralovice a Žihle. Náš úkol byl jasný – na třetí místo by mělo teoreticky stačit porazit dvě družstva. A to se nám také povedlo. Pro malý počet družstev se hrálo systémem každý s každým. Dvě sady do 25 bodů.
1) Dolní Bělá : Horní Bříza 2 : 0 (25:16, 25:23)
Vyhráli jsme s přehledem, ale v druhém setu se kluci z Horní Břízy hodně zlepšili.
2) Dolní Bělá : Kralovice 0 : 2 (20:25, 11:25)
Tady klukům z Kralovic v první sadě zatrnulo. Dlouho jsme vedli a bylo to hodně vyrovnané. V druhé polovině zápasu už jsme na Kralovice nestačili.
3) Dolní Bělá : Žihle 2 : 0 (25:17, 25:14)
Bylo už jasné, že pokud chceme pomýšlet na třetí místo, že musíme tento zápas vyhrát.
Povedlo se!
4) Dolní Bělá : Kožlany 0 : 2 (13:25, 14:25)
Budoucí vítěz turnaje nenechal nic náhodě. Porazil nás, stejně jako ostatní týmy.

Konečné umístění:

  1. místo – Kožlany, 2. místo – Kralovice, 3. místo – DOLNÍ BĚLÁ, 4. místo – Horní Bříza, 5. místo – Žihle

Naše, opět po roce, „medailové“ družstvo:
Timotej Alexi, Adam Sukel´, Mikuláš Roth, Pavel Beránek, Dominik Scheiner, Dominik Šebek a Oliver Novák

A kdo byl nejpřínosnější hráč družstva? Odpověď zní – VŠICHNI. Přesto se některým dařilo více. Někomu šla podání, jiný byl nepostradatelný u sítě nebo dobře nahrával ostatním. Jediné měřítko může být, kdo získal nejvíce bodů. Tady to dopadlo takto – Timotej získal pro družstvo 21 bodů, Adam 19, Mikuláš a Pavel po 11, Dominik Scheiner 8 a Dominik Šebek 6. Oliver Novák (8.tř.) pravidelně prostřídával deváťáky, aby získal zkušenosti při hře pro příští školní rok.
Zapsal J. Bican

Sdílet příspěvek:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email